Financiranje sončne elektrarne

Komercialne banke

Ker so slovenske banke s projekti fotovoltaike različno seznanjene, vam priporočamo, da se pred odločitvijo pozanimate o paketih, namenjenih sončnim elektrarnam, ki jih posamezne banke ponujajo. Pri podjetju Plan-net Solar vam po predložitvi zahtevanih dokumentov pridobimo ponudbo za želeni kredit za financiranje sončne elektrarne.


Odhodki iz financiranja so največji odhodki, ki jih lastnik elektrarne plačuje tekom življenjske dobe investicije. Dobe kreditov se gibljejo med 5 in 15 let. Banke pristajajo na kreditiranje od 70-90 % investicije, v izjemnih primerih lahko tudi 100%.

Adobestock 276831767 2880w

Ekosklad Slovenija

Projekti, kot so okoljski in energetski projekt in so povezani z obnovljivimi viri energije, imajo možnost pridobiti nepovratna sredstva. Za ta sredstva lahko zaprosijo vse fizične osebe.


Informacije o nepovratnih sredstvih lahko poiščete na portalu Eko sklada Slovenije.

Adobestock 162382795 2880w

Eko sklad

Eko sklad Slovenije razpisuje Javne pozive, katerih namen je kreditiranje okoljskih naložb. Če se prijavite na razpis, lahko pridobite kredit za postavitev sončne elektrarne po navadni ali subvencionirani obrestni meri.


Za postavitev sončne elektrarne lahko pridobite največ 90 % sredstev neto vrednosti naložbe (pravne osebe). Razpisi so aktualni za vse, ki boste obnavljali ali gradili sončno elektrarno in pri tem potrebovali čim bolj ugoden kredit.


Več na spletni strani Eko sklada Slovenije.

Adobestock 184324600 2880w

Zavarovanje kredita

Sončna elektrarna je lahko delno zavarovana za prejeto posojilo, v vsakem primeru pa banka zahteva lastno udeležbo investitorja in zavarovanje kredita.

Preden se začnete pogovarjati z bankami, je potrebno imeti dobro pripravljen projekt. To pomeni, da je tehnično izvedljiv, varen za vse udeležence in realno prikazan.

Adobestock 325565582 2880w

Pogosta vprašanja

Je sončna elektrarna prava za vas?

Izkoristite skriti potencial vaše strehe in zaslužite!

Naložba v sončno elektrarno je naložba z nizkim dejavnikom tveganja

in velja za zelo predvidljivo ter visoko donosno naložbo.

Ponudba

Sončne elektrarne na ključ

Naši visoko usposobljeni strokovnjaki poskrbijo za vso dokumentacijo, montažo in priklop.

Prodaja komponent

Kot podjetje z dolgoletno tradicijo sodelujemo le z zanesljivimi dobavitelji in vam tako zagotavljamo vrhunske tehnološke rešitve.

Električna vozila

Smo uradni slovenski zastopnik za kultno avtomobilsko znamko MG, zastopamo pa še AIWAYS, Voyah, Forthing in dostavna vozila MAXUS.

Nepovratna sredstva

Za vas uredimo vso razpisno dokumentacijo, ki jo potrebujete za pridobitev subvencije ali ureditev zagotovljenega odkupa energije.

Pošljite nam povpraševanje