Otočne sončne elektrarne

Otočne sončne elektrarne

Otočni fotonapetostni sistemi so namenjeni za energetsko preskrbo počitniških hišic, prikolic za kampiranje, gorskih koč, zidanic, baznih postaj in vseh objektov, ki jih ni mogoče priklopiti na javno distribucijsko omrežje oziroma bi to predstavljalo prevelik strošek.


Otocni Sistem Thumb 550x310

Delovanje otočnega sistema

Foto napetostni moduli čez dan, preko regulatorja polnjenja, polnijo solarne akumulatorje, ki shranjujejo električno energijo. DC/AC pretvornik razsmeri shranjeno električno energijo in jo prilagodi porabnikom (230 V).

Celoten sistem (napolnjenost akumulatorjev, stanje razsmernika, polnjenje...) lahko spremljamo na osebnem računalniku.

Otočni sistemi se vse bolj uporabljajo kot neodvisna energetska preskrba individualnih hiš in ostalih manjših objektov. Za zasnovo takega sistema je najbolj pomemben režim obratovanja in moč posameznih porabnikov. Velikost generatorja, moč razsmernika in število akumulatorjev se prilagodi zahtevam porabnikov, ki se bodo iz takega sistema napajali.

Za vas smo pripravili več kompletov solarne opreme za izgradnjo lastne otočne elektrarne, ki bo zagotavljala napajanje vaših porabnikov.

Razred A

Sistem je namenjen za napajanje manjših porabnikov, kot so: razsvetljava (dve žarnici), računalnik, radio aparat, eden ali več polnilcev za telefon.


Elementi:

1. 2 X FN modul (Upsolar 240 Wp),

2. 1 X regulator polnjenja (STECA),

3. razsmernik (1-1,2 kWp),

4. baterija 135 Ah

5. varovalke,

6. ožičenje.

Razred B

Sistem je namenjen za napajanje manjših do srednjih porabnikov (razsvetljava 4 žarnice), TV, računalnik, radio, manjši gospodinjski aparati (palični mešalnik, toaster, manjši hladilnik).


Elementi:

1. 4 – 5 FN modulov (240 Wp),

2. regulator polnjenja (Studer Innotech ali STECA),

3. razsmernik 1-2,2 kW (SMA ali Studer Innotech),

4. baterija (200 Ah),

5. varovalke,

6. ožičenje.

Razred C

Sistem je namenjen napajanju manjših do srednje velikih porabnikov (razsvetljava, hladilnik, hladilna skrinja, TV, računalnik, z določenimi omejitvami bojler (1,5 kW). Otočni razsmerniki SMA so dvosmerni, kar pomeni, da ga lahko priključimo tudi na javno omrežje (če obstaja). Tako nam v primeru izpraznitve akumulatorjev zagotovi električno energijo iz omrežja.


Elementi:

1. 9 X FN modul (240 Wp),

2. 1 X regulator polnjenja (SMA Sunny charger),

3. razsmernik (SMA SI 5048),

4. baterija ( 225 Ah ali več)

5. varovalke,

6. ožičenje

7. nadzorni sistem po potrebi.

Razred D

 »Vse v enem«. Lahko se odločite tudi za novost na tržišču. Razsmernik, varovalke in akumulatorski sistem se nahajajo v eni škatli. Tako prihranimo na prostoru.


Odločite se lahko med več proizvajalci kot so AROS, EPPSI energy idr.


Vse otočne sisteme lahko po potrebi nadgrajujemo v primeru povečane porabe (dodajamo solarne module in večamo kapaciteto akumulatorjev).

Zakaj izbrati Plan-Net Solar?

Panel

Je vodilno podjetje za izgradnjo sončnih elektrarn v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Sodelovanje z inovativnimi in zanesljivimi poslovnimi partnerji nam omogoča kontinuirano rast razvoja in poslovne odličnosti.

Cog

Z vrhunskimi sestavnimi deli sončnih elektrarn in visoko usposobljenim strokovnim kadrom vam zagotavljamo sončne elektrarne z najvišjim donosom.

Bulb

Odlikujejo nas dolgoletne izkušnje, lastna težka mehanizacija, vrhunske tehnološke rešitve, najvišji izkoristki, najvišji donosi in zadovoljni investitorji.

Cert

Visoko kakovost zagotavljamo s standardi ISO 9001:2008, s članstvom v PV Cycle - kot edini v Sloveniji, s članstvom ZSFI in certifikatom Excellent SME.

Zakaj je sončna elektrarna prava odločitev?

  • uporabljamo fotovoltaiko - obnovljiv vir energije,

  • ne onesnažujemo okolja,

  • lahko električno energijo prodajamo (premija),

  • je sončna energija neomejena.

  • Sončna elektrarna ima tipično izhodno moč 90 % nazivne izhodne moči. Po desetih letih delovanja izkoristek sončne elektrarne pade za 10%.


Prodajna cena kW ure, pridobljena iz sončnih celic, je enaka letni premiji, plus tržna cena z vsako proizvedeno kWh električne energije.

Pošljite nam povpraševanje
Adobestock 308429705 1920w

Pogosta vprašanja

Je sončna elektrarna prava za vas?

Izkoristite skriti potencial vaše strehe in zaslužite!

Naložba v sončno elektrarno je naložba z nizkim dejavnikom tveganja

in velja za zelo predvidljivo ter visoko donosno naložbo.

Plan Net Logo Thumb 60x47 Plan Net Pp L Thumb 101x47 Plan Net Ev L Thumb 108x47 Aros Thumb 80x24 Zsfi L Thumb 97x47 Pv Cycle Thumb 170x113 Member Of Enf Solar Thumb 115x40 Logo Maxus Ev80 Cb 3692355d

Pošljite nam povpraševanje