Piškotki

Obvestilo o piškotkih

Ponudnik PLAN-NET d.o.o. na spletnem mestu www.plan-net.si uporablja spletne piškotke (v nadaljevanju: piškotki). Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero je uporabnik dostopal do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.


Ponudnik s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše in uporabniku bolj prijazno in prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov in pri beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.


Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre. Dovoljenja za namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli nastavi tudi v svojem spletnem brskalniku, ki ga uporablja za dostop do spletnega mesta www.plan-net.si.


Ponudnik PLAN-NET d.o.o. na spletnem mestu www.plan-net.si uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča nekaterim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih).


Podatki o posameznih piškotkih, o upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in o trajanju piškotkov so navedeni v spodnji tabeli:


Upravljavec podatkov


Ime piškotka / trajanje


Namen obdelave zbranih podatkov


Upravljavec podatkov: PLAN-NET d.o.o.

Ime piškotka / trajanje: VOL_SITE / čas seje

Namen obdelave zbranih podatkov:

- boljšo navigacijo po spletnem mestu (uporabnik tudi ob menjavi jezika ostane na isti menijski povezavi);

- začasno shranjevanje podatkov iz obrazcev na spletnem mestu;

- delovanje nekaterih pojavnih (pop-up) oken;

- za omogočanje prijave na spletnem mestu (po prijavi spletno mesto beleži trenutno prijavljenega uporabnika)


Upravljavec podatkov: PLAN-NET d.o.o.

Ime piškotka / trajanje: AWSUSER_ID / 10.000 ur

Namen obdelave zbranih podatkov: Spletna statistika – beleženje in analiza obiska na spletnem mestu (splošno štetje obiska, najbolj obiskane podstrani, izvor obiska, brskalniki, zaslonske resolucije ipd.)


Upravljavec podatkov: PLAN-NET d.o.o.

Ime piškotka / trajanje: AWSSESSION_ID / čas seje

Namen obdelave zbranih podatkov: Spletna statistika – beleženje in analiza obiska na spletnem mestu (splošno štetje obiska, najbolj obiskane podstrani, izvor obiska, brskalniki, zaslonske resolucije ipd.)


Upravljavec podatkov: PLAN-NET d.o.o.

Ime piškotka / trajanje: LoginToken / 30 dni

Namen obdelave zbranih podatkov: Piškotek omogoča avtomatično prijavo na spletnem mestu ob naslednjem obisku, če je uporabnik izbral tako možnost (Zapomni si me).


Upravljavec podatkov: PLAN-NET d.o.o.

Ime piškotka / trajanje: Google Inc.

__utma / 2 leti

__utmb / čas seje

__utmc / čas seje

__utmz / 6 mesecev

__utmv / 2 leti

Namen obdelave zbranih podatkov: Spletna analitika in statistika. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini).


Upravljavec podatkov: PLAN-NET d.o.o.

Ime piškotka / trajanje: Google Inc. (DoubleClick)

Id / 2 leti

drt / 12 ur

test_cookie / čas seje

Namen obdelave zbranih podatkov: Prikazovanje oglasov na spletnih straneh in beleženje klikov na oglase. Piškotek omogoča prikaz oglasa uporabnikom, ki so obiskali spletno mesto, na nekem drugem spletnem mestu, ki je vključeno v Googlovo omrežje (Google Display Network). Zbrani podatki ne omogočajo identifikacije uporabnika. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini)


Upravljavec podatkov: Google Inc.

Ime piškotka / trajanje: (Google Maps)

PREF / 2 leti

NID / 6 mesecev

SID / 10 let

SAPSID / 10 let

APISID / 10 let

SSID / 10 let

HSID / 10 let

khcookie / čas seje

Namen obdelave zbranih podatkov: Beleženje nastavitev posameznega uporabnika. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj.


Vaše nastavitve glede piškotkov na naši spletni strani lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo Ponastavi preference za piškotke.


Uporabnik lahko dovoljenja za namestitev piškotkov nastavi in kadarkoli spremeni, prilagodi ali prekliče tudi v brskalniku, s katerim dostopa do spletnega mesta.


V primeru če zavrnete piškotke, bomo na vašo napravo namestili piškotek z namenom, da si to odločitev zapomnimo.