Podkonstrukcija

Podkonstrukcija

Konstrukcija omogoča pritrditev solarnih panelov na želeno osnovo – zgradbo. Zagotavlja ustrezno usmeritev sončnih celic, tako da je sončno obsevanje najekonomičneje izkoriščeno.

Konstrukcija:
  • je lahko statična ali dinamična,

  • pomembno je, da sončne celice sledijo soncu,

  • omogočati mora dobro pritrditev na obstoječo stavbo.


Pri načrtovanju sončne elektrarne in izbiri konstrukcije je nujno upoštevati 

vpliv instalacije na statiko objekta ter atmosferske vplive (veter, sneg, temperaturna raztezanja).


Najpomembnejša je kakovost!

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE
Podkonstrukcija

K2

K2 je v Evropi in v svetu uveljavljeno podjetje za izdelavo pod konstrukcij za foto napetostne module. V naboru opreme se najde rešitev za vsako vrsto strešne kritine ( bobrovec, ravne strehe, trapezna kritina... ).

Več si lahko preberete na njihovi spletni strani.

K2 Logo Hd

Schletter

Schletter sestavljivi nosilni sistemi za fotovoltaične module so oblikovani iz univerzalnih, visokokakovostnih (aluminij/nerjaveče jeklo) delov. Uporabnikom omogočajo pritrditev katerega koli modula v kateri koli legi. Sistem sestavlja več komponent, katerih kakovost potrjujejo dolga leta uporabe, dopolnjujejo pa jih kompatibilni, novo razviti elementi. Na voljo je širok nabor strešnih nosilcev za različne tipe strešnikov, široka paleta pritrdilnih elementov za pločevinasto kritino ter strešno lepenko. Za namestitev modulov na ravne strehe lahko uporabimo različne žagaste podkonstrukcije, za postavitev na tla pa so na voljo prosto stoječe konstrukcije.

PRENESITE KATALOG
Member Schletter 2880w

Mecosun

Mecosun je francoski proizvajalec konstrukcij za integracijo fotonapetostnih panelov in zagotavlja vrhunsko tesnjenje. Poleg samih tesnil k vodo-tesnosti pripomore tudi oblika vzdolžnih in prečnih nosilnih profilov, ki je zasnovana tako, da zbira in odvede kapljice, ki bi prišle skozi tesnilo.

Več si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Logo Mecosun

Komponente

Fotonapetostni moduli

Srce vsake sončne elektrarne so fotonapetostni moduli, ki predstavljajo generator sončne elektrarne.

Mikroinverterji

Mikroinverterji nudijo večji energetski izplen in skrajšujejo dobo povračila naložbe.

Razsmerniki

Razsmerniki pretvorijo energijo, pridobljeno iz PV modulov, v obliko primerno za oddajo v distribucijsko omrežje.

Podkonstrukcija

Konstrukcija omogoča pritrditev solarnih panelov na želeno osnovo – zgradbo ali zemljišče. Zagotavlja ustrezno usmeritev sončnih celic.

Nadzorni sistemi

Brez zanesljivega nadzora nad tehnologijo je njeno delovanje prepuščeno zobu časa. Zgodnje odkrivanje napak omogoča njihovo hitro odpravljanje in zagotavlja maksimalni donos.

Shranjevalni sistemi

Shranjevalni sistem omogoča skladiščenje proizvedene električne energije in predstavlja vmesnik med elektroenergetskim omrežjem in sončno elektrarno.

Dodatna oprema

Pri nas vam nudimo tudi drugo dodatno opremo za senzoriko, nadzorne sisteme, opremo merilnega mesta, ožičenje in omarice ter zaščita pred strelo in ozemljitev sončne elektrarne.

Vodikove tehnologije

Podjetje Plan-net, član Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije - CONOT, vam ponuja vodikove tehnologije, inovativno rešitev in okolju prijazen pristop k proizvodnji energije.

Plan Net Logo Thumb 60x47 Plan Net Pp L Thumb 101x47 Plan Net Ev L Thumb 108x47 Aros Thumb 80x24 Zsfi L Thumb 97x47 Pv Cycle Thumb 170x113 Member Of Enf Solar Thumb 115x40 Logo Maxus Ev80 Cb 3692355d

Financiranje sončne elektrarne

PREBERITE VEČ
Sončne elektrarne na Ključ

Pogosta vprašanja

Je sončna elektrarna prava za vas?

Izkoristite skriti potencial vaše strehe in zaslužite!

Naložba v sončno elektrarno je naložba z nizkim dejavnikom tveganja

in velja za zelo predvidljivo ter visoko donosno naložbo.

Zakaj izbrati Plan-Net Solar?

Panel

Je vodilno podjetje za izgradnjo sončnih elektrarn v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Sodelovanje z inovativnimi in zanesljivimi poslovnimi partnerji nam omogoča kontinuirano rast razvoja in poslovne odličnosti.

Cog

Z vrhunskimi sestavnimi deli sončnih elektrarn in visoko usposobljenim strokovnim kadrom vam zagotavljamo sončne elektrarne z najvišjim donosom.

Bulb

Odlikujejo nas dolgoletne izkušnje, lastna težka mehanizacija, vrhunske tehnološke rešitve, najvišji izkoristki, najvišji donosi in zadovoljni investitorji.

Cert

Visoko kakovost zagotavljamo s standardi ISO 9001:2008, s članstvom v PV Cycle - kot edini v Sloveniji, s članstvom ZSFI in certifikatom Excellent SME.

Pošljite nam povpraševanje