PVCycle

PVCycle - reciklaža modulov

Ob povečanju števila sončnih elektrarn se upravičeno pojavljajo vprašanja kaj se zgodi s sončno elektrarno ob koncu njene življenjske dobe. Predvsem se ti pomisleki nanašajo na bistveno komponento sončne elektrarne, to je na fotonapetostne module. Z enako težavo so se že pred časom soočili v najrazvitejših evropskih državah, kar je vodilo k ustanovitvi združenja PV Cycle . Osnovni namen združenja PV Cycle je, da se udejanji zaveza fotovoltaične industrije poskrbeti za celoten življenjski cikel fotonapetostnih modulov. Le-ti so izdelani tako, da omogočajo proizvodnjo čiste energije najmanj 30 let. Prvi primeri odsluženih fotonapetostnih modulov so že tu, v prihodnosti pa lahko pričakujemo povečanje količin odsluženih modulov, katere bo potrebno ustrezno reciklirati. Recikliranje poleg zmanjševanja onesnaževanja okolja zaradi zmanjšanja količine odpadnih materialov prispeva tudi k zmanjšanju porabe električne energije, ki je potrebna v procesu pridobivanja teh surovin. Cilj združenja PV CYCLE je organizirati mrežo za oddajo in prevzem odsluženih fotonapetostnih modulov in spodbujati reciklažo. To v praksi pomeni namestitev posebnih zbirnih zabojnikov. V podjetju Plan-net smo se vključili v to mrežo prevzemnih mest in omogočamo vsem pravnim in fizičnim osebam, da oddajo svoje iztrošene fotonapetostne module. V podjetju Plan-net verjamemo, da si fotovoltaična industrija z reciklažo odsluženih modulov zagotavlja trajen razvoj panoge in utrjuje vlogo sončnih elektrarn kot vira čiste električne energije.

Planetsolar Recycle 2 2880w

Postopek reciklaže

Fotonapetostni moduli vsebujejo materiale, ki jih lahko recikliramo in uporabimo pri proizvodnji novih modulov ali drugih novih izdelkov. Proces reciklaže za monokristalne in polikristalne module, kot tudi za tanko-filmske module je že izpopolnjen do te mere, da je primeren za široko industrijsko rabo. Z recikliranjem pridobimo dragocene materiale kot so steklo, aluminij, kot tudi polprevodniški materiali.

Recikliranje poleg zmanjševanja onesnaževanja okolja zaradi zmanjšanja količine odpadnih materialov, prispeva tudi k zmanjšanju porabe električne energije, ki je sicer potrebna pri pridobivanju teh surovin. Z reciklažo odsluženih modulov PV industrija zagotavlja trajen razvoj panoge in uporabe fotovoltaike kot vira čiste energije.

Planetsolar Recycle 2880w

Poiščite najbližjo lokacijo

Izpolnite podatke na naslednjem obrazcu in dobili boste izpis vam najbližjih prevzemnih mest za iztrošene fotonapetostne module.

POIŠČITE NAJBLIŽJO LOKACIJO
Planetsolar Pvcycle 2880w
Plan Net Logo Thumb 60x47 Plan Net Pp L Thumb 101x47 Plan Net Ev L Thumb 108x47 Aros Thumb 80x24 Zsfi L Thumb 97x47 Pv Cycle Thumb 170x113 Member Of Enf Solar Thumb 115x40 Logo Maxus Ev80 Cb 3692355d

Zakaj izbrati Plan-Net Solar?

Panel

Je vodilno podjetje za izgradnjo sončnih elektrarn v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Sodelovanje z inovativnimi in zanesljivimi poslovnimi partnerji nam omogoča kontinuirano rast razvoja in poslovne odličnosti.

Cog

Z vrhunskimi sestavnimi deli sončnih elektrarn in visoko usposobljenim strokovnim kadrom vam zagotavljamo sončne elektrarne z najvišjim donosom.

Bulb

Odlikujejo nas dolgoletne izkušnje, lastna težka mehanizacija, vrhunske tehnološke rešitve, najvišji izkoristki, najvišji donosi in zadovoljni investitorji.

Cert

Visoko kakovost zagotavljamo s standardi ISO 9001:2008, s članstvom v PV Cycle - kot edini v Sloveniji, s članstvom ZSFI in certifikatom Excellent SME.

Ponudba

Sončne elektrarne na ključ

Naši visoko usposobljeni strokovnjaki poskrbijo za vso dokumentacijo, montažo in priklop.

Prodaja komponent

Kot podjetje z dolgoletno tradicijo sodelujemo le z zanesljivimi dobavitelji in vam tako zagotavljamo vrhunske tehnološke rešitve.

Električna vozila

Smo uradni slovenski zastopnik za kultno avtomobilsko znamko MG, zastopamo pa še AIWAYS, Voyah, Forthing in dostavna vozila MAXUS.

Nepovratna sredstva

Za vas uredimo vso razpisno dokumentacijo, ki jo potrebujete za pridobitev subvencije ali ureditev zagotovljenega odkupa energije.

Akcijska ponudba

BREZPLAČNO vam izdelamo projekt električnih inštalacij za sončno elektrarno

Ob naročilu sončne elektrarne na ključ, vam BREZPLAČNO izdelamo projekt električnih inštalacij

PREVERITE VEČ
Sončne elektrarne na Ključ