Sončne elektrarne

Postavitev sončne Elektrarne: Kako izkoristiti sončno energijo v vašo korist

Sončne elektrarne postajajo nepogrešljiv vir trajnostne energije. Pravilna postavitev sončne elektrarne je ključna za zagotavljanje maksimalnega izkoristka sončne energije. Z ustrezno načrtovano postavitvijo lahko bistveno povečate učinkovitost svojega sistema. V tem članku bomo raziskali ključne korake za postavitev sončne elektrarne ter osvetlili pomembne dejavnike, ki oblikujejo njeno optimalno učinkovitost.

Je vaš objekt primeren za postavitev sončne elektrarne?

Pogoj za rentabilno vgradnjo sončne elektrarne je dovolj velika osončenost vaše strehe. Streha, ki je primerna za izgradnjo sončne elektrarne, je orientirana :

  • proti jugo-vzhodu,

  • na jug ali

  • na jugo-zahod

  • in ima naklon med 0° - 60°.


Površina fotovoltaičnih modulov ne sme biti preveč osenčena s strani strešne konstrukcije, dimnikov, zračnikov, dreves okoli objekta ali podobnih predmetov, ki bi senčili površine.


Niste prepričani, če izpolnjujete pogoje?

Brez skrbi, stopite v stik z nami in eden naših strokovnjakov bo preveril, če je vaš objekt primeren.

Kontaktirajte nas
Soncna Elektrarna Plannetsolar Thumb 550x378 2880w

Sončna elektrarna deluje enostavno

Fotovoltaične module namestimo na streho ali konstrukcijo, jih medsebojno povežemo in že proizvajajo električno energijo. S pomočjo razsmernika pretvorimo napetost iz enosmerne v izmenično in električno energijo preko števca pošiljamo v omrežje.


Tako vso proizvedeno električno energijo prodamo po zagotovljeni odkupni ceni, ki je nekajkrat višja od cene elektrike za lastno uporabo, ki jo kupimo iz omrežja po tržni ceni.

Delovanje Soncna Elektrarna Thumb 550x252 2880w

S sončno elektrarno v trajnostno prihodnost

Postavitev sončne elektrarne je kompleksen, a nadvse pomemben proces za trajnostno pridobivanje električne energije.

Z ustrezno izbiro lokacije, vrsto panelov ter pravilno postavitvijo in vzdrževanjem, lahko dosežemo optimalen izkoristek sončne energije.

Sončne elektrarne so ne samo okolju prijazna alternativa, temveč tudi dolgoročna naložba v prihodnost trajnostne energije. Ne odlašajte, izkoristite prednosti sončne energije že danes!

pošljite povpraševanje
Postavitev Sonne Elektrarne

Pogosta vprašanja

Je sončna elektrarna prava za vas?

Izkoristite skriti potencial vaše strehe in zaslužite!

Naložba v sončno elektrarno je naložba z nizkim dejavnikom tveganja

in velja za zelo predvidljivo ter visoko donosno naložbo.

Ponudba

Sončne elektrarne na ključ

Naši visoko usposobljeni strokovnjaki poskrbijo za vso dokumentacijo, montažo in priklop.

Prodaja komponent

Kot podjetje z dolgoletno tradicijo sodelujemo le z zanesljivimi dobavitelji in vam tako zagotavljamo vrhunske tehnološke rešitve.

Električna vozila

Smo uradni slovenski zastopnik za kultno avtomobilsko znamko MG, zastopamo pa še AIWAYS, Voyah, Forthing in dostavna vozila MAXUS.

Nepovratna sredstva

Za vas uredimo vso razpisno dokumentacijo, ki jo potrebujete za pridobitev subvencije ali ureditev zagotovljenega odkupa energije.

Pošljite nam povpraševanje